Visie

Fijn dat je kennis met ons wilt maken.

Op campus de helix leer je een groep mensen kennen die samen werken, samen leren én samen leven.
Wij zetten ons in opdat je alle kansen krijgt om je talenten te ontwikkelen, maar we rekenen daarvoor ook op jouw inzet. Je kunt hier leren en anderen zullen ook van jou leren. We gaan je verantwoordelijkheid geven en je zal leren je verantwoordelijk te voelen. Je gaat opbouwende kritiek krijgen en jij zal op een goede manier kritiek leren geven.
Op school aanvaarden wij elkaar met onze goede én minder goede eigenschappen. Je zult hier plezier beleven en ook wel verdriet delen. Je zult van anderen iets krijgen en ook iets van jezelf geven.
We hopen dat je je goed zult voelen op onze school en dat je hier een tweede thuis zult vinden.

 

 

De naam van de campus verwijst naar de klimplant Hedera helix. Zoals de altijdgroene klimop groeit en vertakt, biedt onze campus een aanbod waarin ieder talent zich kan ontwikkelen. Door kennis en opleiding meer mens worden, campus de helix wil het aanreiken vanuit een katholieke inspiratie.

Het logo met de naam werd in 2010 ontworpen door reclamebureau Impuls uit Genk. Zij vonden kleine letters passen in hun ontwerp van het logo. Het was dus hun visie op het gebruik van kleine letters. Vertrekkend van het logo is dan ook beslist om de naam van de campus steeds met kleine letters te schrijven (behalve als campus het eerste woord van een zin is). Dit straalt stijl, authenticiteit, originaliteit en exclusiviteit uit.

Met de baseline waar talent thuiskomt willen we aangeven, dat we ons inzetten om alle leerlingen alle kansen te geven om hun talenten te ontwikkelen. Alle jongeren moeten op school hun positieve kanten kunnen ontdekken en ontplooien.
Het vierkant in het logo verwijst naar het samengaan van 3 vroegere scholen van het vrij onderwijs in Maasmechelen.
Het logo werd gepresenteerd tijdens een persvoorstelling in de kapel met deze video.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.