EG HW TO WS WT

Info

info@campusdehelix.be

Telefoonnummers

Eerste graad
+ 32 89 77 99 51

Wetenschappen en talen
Handelswetenschappen
Welzijn en sociale wetensch.
+ 32 89 77 99 60

Techniek en ontwikkeling
Looheuvelstraat
+ 32 89 76 40 42

Fax
+ 32 89 76 58 73

smartschool2B

campus de helix op facebook

Van maandag 13 tot vrijdag 17 oktober 2014 was er de warme week. We willen inzetten op veiligheid, vertrouwen en verbondenheid om zo het pesten op school te verminderen. Het is bewezen dat het effect zo het beste voelbaar is.

Lees meer...
 

 

Dag van de jeugdbeweging en sportclubs

Op donderdag 16 oktober 2014 was de dag van de jeugdbeweging en sportclubs een groot succes. Op campus de helix stelden jeugdbewegingen en sportclubs zich voor met allerlei activiteiten en verschillende stands. De leerlingen waren enthousiast en vertoonden veel interesse. Alles kaderde in de warme week waarin samenwerking, vertrouwen en verbondenheid centraal stonden.
Bekijk de foto's

 

Leerkrachten ontbijten op school

Tijdens de warme week op campus de helix ontbijten de leerkrachten gezamenlijk op school voor ze aan de algemene klassenraaddag beginnen. De attenties die de leerlingen voor hun klastitularis hebben gemaakt worden enthousiast in ontvangst genomen. Ook de directie ontving een kunstwerk rond vertrouwen​, veiligheid​ en verbondenh​eid gemaakt door de leerlingen.

 

Stijn Meuris met kleine verhalen in een groote oorlog

Op vrijdag 24 oktober 2014 komt Stijn Meuris naar campus de helix met zijn performance over Limburg 1914-1918 Kleine verhalen in een Groote Oorlog. Voor de leerlingen van de derde graad brengt Stijn Meuris het verhaal van WO I in Limburg op zijn eigen gedreven en boeiende manier. Meuris vertelt over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog, over hoe ons land (nochtans neutraal grondgebied) betrokken raakte en hoe Limburg moest toezien hoe het Duitse leger onze contreien als aanloopstrook naar Frankrijk beschouwde.

Bekijk de video van TVL
 

Leerkrachten basisschool volgen Techniek

Op woensdag 8 oktober 2014 gingen zo'n 16 leerkrachten van het basisonderwijs een halve dag praktisch aan de slag met Techniek. Het is de bedoeling om basisscholen te helpen bij het in de praktijk brengen van de nieuwe eindtermen en ontwikkelingsdoelen van het vak Techniek. De leerkrachten van het basisonderwijs zijn vaak niet opgeleid in dit vak. Daarom kwam de vraag van de scholen om een workshop rond Techniek te organiseren. Met heel veel plezier zijn we op hun vraag ingegaan en samen hebben we een werkstuk gemaakt voor mensen met stalen zenuwen: een zenuwspiraal.

Bekijk de foto's

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 45

CVO

Gemeente Maasmechelen

Dienst Onderwijs en Educatie
Informatiebijeenkomsten
voor ouders en andere opvoeders 2014-2015

Online op dit moment

We hebben 10 gasten online