EG HW TO WS WT

 

Infomomenten voor leerlingen basisonderwijs

Maandag 23 tot vrijdag 27 februari en maandag 2 en dinsdag 3 maart 2015
Helixdagen voor 360 leerlingen van de basisscholen uit de regio. In verschillende workshops maken ze kennis met campus de helix.
Woensdag 25 februari 2015 om 11 uur en woensdag 4 maart 2015 om 9 uur
Informatiemomenten voor Nederlandse leerlingen van groep 8.
Vrijdag 6 maart 2015
Helixavond: informatieavond voor 12-jarigen en hun ouders. Tussen 17 en 20 uur is iedereen welkom om kennis te maken van het reilen en zeilen op de campus.

 

Themadag oorlog en vrede - P-richtingen van de eerste graad

Alle leerlingen van de P-klassen uit de eerste graad hadden op 16 december 2014 de hele dag workshops rond het thema Oorlog en vrede.

Lees meer...
 

Kerstconcert Mastreechter Staar op zaterdag 13 december 2014

De Koninklijke Zangvereniging De Mastreechter Staar bracht een schitterend concert in de kapel van campus de helix. De kapel zat afgeladen vol om te genieten van bekende stukken van o.a. Verdi, Rossini en Wagner. Tijdens het tweede deel van het concert werden kerstliederen gezongen. De verrassing van de avond was het optreden van het koor van de eerste graad samen met het beroemde mannenkoor.

 

3 STW naar containerpark en kringwinkel

Op 26 november 2014 zijn de leerlingen van 3 STW voor het vak Integrale Opdrachten op excursie geweest naar het containerpark en de kringwinkel in Maasmechelen. Hier kregen zij een rondleiding en zeer praktische informatie om hun steentje bij te dragen aan het verminderen van onze afvalberg. Dit is een probleem dat ons allen nauw aan het hart hoort te liggen. In de  kringwinkel kocht elke leerling een koffiekop ... met als doel oud porselein nieuw leven in te blazen ... door deze op school te beschilderen naar de kunstenaars Keith Haring en Karel Appel. De resultaten waren er van nieuwe kunstenaars.

 

Leerlingen bezoeken 'Maasmechelen en de Groote Oorlog'

Leerlingen van verschillende klassen brachten een bezoek aan de tentoonstelling Maasmechelen en de Groote Oorlog die in het Cultuurcentrum van Maasmechelen loopt. Ze luisterden aandachtig naar de uitleg van de gids Frans Medaer.

 

Eerste officiële optreden van het helixkoor

Het helixkoor onder leiding van Jelle Braeken en met Bart Van Broekhoven trad voor het eerst op buiten de campus. Dat gebeurde tijdens tijdens de adventsbezinning van de directies uit Limburg in de kerk van Alden-Biesen.

Foto
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 48

CVO

Gemeente Maasmechelen

Dienst Onderwijs en Educatie
Informatiebijeenkomsten
voor ouders en andere opvoeders 2014-2015

Online op dit moment

We hebben 5 gasten online