EG HW TO WS WT

Innovation Lab voor leerlingen 6 AT Wetenschappen

Op dinsdag 24 maart vond op school een wetenschapsdag plaats. De leerlingen van het 6de jaar van de pool Wetenschappen hebben zich verdiept in de materie over energieopslag. Energie kan opgeslagen worden door gebruik te maken van batterijen, brandstofcellen, capaciteiten, ... Maar hoe maak je zulke batterijen en brandstofcellen? Op welke parameters verschillen al deze opties voor energieopslag? De leerlingen experimenteerden zelf als onderzoeker voor een dag rond energieopslag. Ze maakten, onderzochten en optimaliseerden verschillende soorten batterijen. Op het einde van de dag traden ze in competitie met hun klasgenoten en bouwden met de verworven kennis een batterij om een kookwekker te laten functioneren. Het was een aangename en leerlijke ervaring.

 
 

Nieuwe oprij voor de kerk van Maasmechelen

De leerlingen van 5MT (Mechanische vormgevingstechnieken) maakten in opdracht van het kerkbestuur van Maasmechelen een oprij voor de hoofdkerk in de Dr. Haubenlaan. Deze invalideoprij maakt het makkelijk om met een rolstoel de kerk in te komen. De constructie is volledig gemaakt in aluminium en door de leerlingen vakkundig geplaatst.

Grotere foto...
 

Leerlingen 6STW krijgen informatie van oudleerlingen

Op maandag 23 maart 2015 maakten een aantal oudleerlingen tijd om weer naar school te komen. Ze kwamen uitleg geven over de studies die ze volgden of gevolgd hadden na hun 6de jaar STW op campus de helix. Lerares Elke Coenen had hen uitgenodigd. Esther Geelen, Brenda Erens, Lisa Jackers, Julide Ipek, Shana Gegvataj, Denniefer Helmes, Celeste Imbornone en Angelique Guerra Ruiz brachten mooie verhalen, bemoedigende woorden en ze hadden wijze raad voor de aandachtige leerlingen.

 

Zonsverduistering

De zonsverduistering van vrijdag 20 maart 2015 kreeg ook op campus de helix de nodige aandacht. Helaas was de bewolking wel wat spelbreker. Toch slaagde onze jojo-ster Ayca Cagatay erin deze foto te maken van de gedeeltelijk verduisterde zon. Een eclipsbril om de ogen te beschermen tegen het zonlicht was niet nodig, zodat leerlingen het schouwspel konden zien zonder probleem.

Enkele leerlingen kijken naar de zon...
 

Tom Jaspers in de finale van de Vlaamse wiskunde-olympiade

Michiel Hamaekers, Tom Jaspers, Yann Ceccarelli en Lennert Daniëls hadden zich geplaatst voor de tweede ronde van de Vlaamse wiskunde-olympiade die plaatsvond in Hasselt op 4 maart 2015. De beste prestatie kwam van Tom Jaspers van 6 Latijn-wiskunde 8 die hierdoor naar de finale mag. De finale vindt plaats op woensdag 22 april 2015 aan de KU Leuven, campus Arenberg III in Heverlee. In de finale zullen 4 open vragen moeten beantwoord worden. Er wordt een volledige uitwerking verwacht, zonder gebruik te maken van een rekenmachine of andere hulpmiddelen. De deelnemers krijgen hiervoor 3 uur tijd.

Grotere foto...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 47


Aanmeldingsformulier

Openen of downloaden, invullen, afdrukken en meebrengen bij het volgende inschrijvingsmoment
op 8 mei.

CVO

Gemeente Maasmechelen

Dienst Onderwijs en Educatie
Informatiebijeenkomsten
voor ouders en andere opvoeders 2014-2015

Online op dit moment

We hebben 3 gasten online