EG HW TO WS WT

Talentenavond voor 12-jarigen en infoavond voor ouders

Op vrijdag 8 mei 2015 om 19 uur kunnen leerlingen van het zesde leerjaar kennismaken met de studierichtingen van campus de helix. Wat houdt elke studie­rich­ting precies in? Welke talenten zijn nodig om aan een studierichting te beginnen? Tijdens een doe-les van een uur kunnen ze proeven wat een studierichting inhoudt, krijgen ze informatie over de keuze en kunnen ze extra vragen stellen. Zo weten ze of een studierichting beantwoordt aan hun talent. Voor de ouders is er een apart programma en de avond wordt afgesloten met een drankje terwijl eigen muzikaal talent optreedt.

Inschrijven voor de talentenavond met dit formulier 

Lees meer...
 

5 Toerisme op Brussels Airport

Met de trein begaf 5 Toerisme zich op 27 maart naar Brussels Airport voor een kijkje achter de schermen. Het was een zeer leerrijk bezoek met enkele hoogtepunten: de pas geopende Connector (bovengrondse verbinding tussen vertrekhal en gates), de business-lounges van Brussels Airlines, de toegang tot de T-gate voor Afrika-vluchten en de gebedsruimtes van de verschillende godsdiensten. Ze kregen technische uitleg bij het solari-bord, passeerden meermaals de grenscontrole via de personeelsdoorgangen, bewonderden de vele taxfree-shops en ook de check-in werd haarfijn uit de doeken gedaan. Nu kennen ze hun weg op de luchthaven als geen ander! De dag werd afgesloten met een bezoek aan het airporthotel Novotel. De boeiende rondleiding doorheen de kamers en zalen werd afgewisseld met een demonstratie "bedden opmaken" door een kamermeisje! De leerlingen mochten ook binnenkijken bij de kok en in de personeelsruimte. De studiedag was geslaagd!

 

Onderzoeksopdracht Wiskunde

Op 30 maart 2015 werkten de leerlingen van 5EW6, 5IW, 5LW6, 5LW8, 5WW6, 5WW8 en 5LWE onder leiding van de wiskundeleerkrachten Diane Domen, Lize Broekx en Marc Geraedts een hele dag aan een onderzoeksopdracht. 's Ochtends kregen ze de opdracht en ze moesten zich eerst zelf afvragen wat ze hierover gingen onderzoeken. Vervolgens voerden ze het onderzoek uit in groepjes. Daarna moesten ze het onderzoek in een computerlokaal gaan verwerken in een correct opgesteld Worddocument en tot slot werden ze in andere groepjes ingedeeld en moesten ze onder elkaar overlopen of er onderlinge verschillen waren. Het was een erg geslaagde wiskundedag.

 

Innovation Lab voor leerlingen 6 AT Wetenschappen

Op dinsdag 24 maart vond op school een wetenschapsdag plaats. De leerlingen van het 6de jaar van de pool Wetenschappen hebben zich verdiept in de materie over energieopslag. Energie kan opgeslagen worden door gebruik te maken van batterijen, brandstofcellen, capaciteiten, ... Maar hoe maak je zulke batterijen en brandstofcellen? Op welke parameters verschillen al deze opties voor energieopslag? De leerlingen experimenteerden zelf als onderzoeker voor een dag rond energieopslag. Ze maakten, onderzochten en optimaliseerden verschillende soorten batterijen. Op het einde van de dag traden ze in competitie met hun klasgenoten en bouwden met de verworven kennis een batterij om een kookwekker te laten functioneren. Het was een aangename en leerlijke ervaring.

 
 

Nieuwe oprij voor de kerk van Maasmechelen

De leerlingen van 5MT (Mechanische vormgevingstechnieken) maakten in opdracht van het kerkbestuur van Maasmechelen een oprij voor de hoofdkerk in de Dr. Haubenlaan. Deze invalideoprij maakt het makkelijk om met een rolstoel de kerk in te komen. De constructie is volledig gemaakt in aluminium en door de leerlingen vakkundig geplaatst.

Grotere foto...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 47

Aanmeldingsformulier

Openen of downloaden, invullen, afdrukken en meebrengen bij het volgende inschrijvingsmoment
op 8 mei.

CVO

Gemeente Maasmechelen

Dienst Onderwijs en Educatie
Informatiebijeenkomsten
voor ouders en andere opvoeders 2014-2015

Online op dit moment

We hebben 8 gasten online