EG HW TO WS WT

Info

info@campusdehelix.be

Telefoonnummers

Eerste graad
+ 32 89 77 99 51

Wetenschappen en talen
Handelswetenschappen
Welzijn en sociale wetensch.
+ 32 89 77 99 60

Techniek en ontwikkeling
Looheuvelstraat
+ 32 89 76 40 42

Fax
+ 32 89 76 58 73

smartschool2B

campus de helix op facebook

Belangstellingsgebied Techniek en ontwikkeling in de kijker

 

Uitreiking SODA-attesten

Op dinsdag 26 mei 2015 vond tijdens een plechtigheid de uitreiking van de eerste SODA-attesten plaats. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline, Attitude.

 

3 en 4 EM en IW bezoeken Hidrodoe en Bobbejaanland

De leerlingen van 3EM, 4EM, 3IW en 4IW brachten op dinsdag 12 mei 2015 een bezoek aan Hidrodoe in Herentals en aan Bobbejaanland in Lichtaart, in het kader van de lessen Fysica, Wiskunde, Mechanica en Elektriciteit.
Wat Hidrodoe is kun je in het onderstaande filmpje bekijken.

Lees meer...
 

Gezonde week

De werkgroep gezondheid en de leerlingen van 5VZ en 2KVC organiseerden van maandag 4 mei 2015 tot vrijdag 8 mei 2015 de Gezonde week editie II. Tijdens deze week werd aan de leerlingen en leerkrachten een variatie aan gezonde, niet-zoete tussendoortjes aangeboden en geen frisdrank, wel water. Een gezonde levensstijl is belangrijk, daar wil men iedereen opnieuw van bewust maken.

Foto's
 

3 Sociale en technische wetenschappen met 'Fruit je rijk'

Leerlingen van 3 STW organiseren binnen het vak Integrale Opdrachten een activiteit in samenwerking met de lagere school Mozaïek. Hierbij werken zij rond gezonde voeding, meer specifiek fruit. Het competentiegericht onderwijs geeft leerlingen een boost aan creativiteit en sociale vaardigheden. De kennismaking met deze doelgroep geeft onze leerlingen vaak ook inspiratie voor de uitstippeling van hun verdere studieloopbaan.

 

Geïntegreerde proef van STW

De geïntegreerde proef in de afdeling STW bestaat uit een 4-tal competenties. Allereerst voeren ze een onderzoek rond een sociaal/ maatschappelijk thema en maken hierbij een literatuurstudie. Vervolgens organiseren ze een gepaste activiteit voor een zelfgekozen doelgroep, en dit met een duidelijke link naar het gevoerde onderzoek. Tot slot presenteren de leerlingen in groep deze proef en nemen ze actief deel aan de vragenronde van onze externe en interne deskundigen. Deze presentaties zijn op 5 mei afgerond en onze leerlingen hebben deze apotheose met glans doorstaan. Een pluim voor iedereen!

 

Limburgs talent op het podium op campus de helix

Op donderdag 30 april 2015 werd op campus de helix Helix Fest georganiseerd. Hierbij gingen de leerlingen van 6 Boekhouden-Informatica met groot enthousiasme de uitdaging van ‘Lokale Helden’ aan om die dag een ode te brengen aan jong muzikaal talent. Met maar liefst 7 optredens werd deze gewone schoolnamiddag omgebouwd tot een echt feest.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 49