EG HW TO WS WT

Info

info@campusdehelix.be

Telefoonnummers

Eerste graad
+ 32 89 77 99 51

Wetenschappen en talen
Handelswetenschappen
Welzijn en sociale wetensch.
+ 32 89 77 99 60

Techniek en ontwikkeling
Looheuvelstraat
+ 32 89 76 40 42

Fax
+ 32 89 76 58 73

smartschool2B

campus de helix op facebook

Saved by the bell

Campus de helix neemt al jaren deel aan de actie Saved by the bell. Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom gaat de bel op 5 oktober het laatste lesuur 10 minuten vroeger om aandacht te vragen voor deze problematiek. We laten de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

 

 

Held en heilige

In de week van 21 t.e.m. 25 september bezochten alle tweedejaars van onze campus de tentoonstelling “Held en heilige” in de parochiekerk Sint-Monulfus en Gondulfus. Deze expo zet een bijzondere held in de kijker: Pater Damiaan.
Origineel beeld- en bronnenmateriaal (foto’s, affiches, kranten, citaten, getuigenissen,…) lieten de leerlingen zien hoe Pater Damiaan vanaf het moment dat hij voet aan wal zet op Molokaï in 1873 tot en met zijn heiligverklaring in 2009 werd bewonderd en vereerd als held én heilige.

 

Introducing Oral and Digital Storytelling in the Classroom

Van woensdag 23 tot zondag 27 september 2015 zal Greet Van Coppenolle deelnemen aan een conferentie voor leraren vreemde talen in Beja, Portugal. Het thema is Introducing Oral and Digital Storytelling in the Classroom.

Alle informatie over het programma

 

Campus de helix en geothermie

Het gebruik van aardwarmte of geothermie staat in België nog in zijn kinderschoenen maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Deze week is VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) in Mol onder grote belangstelling gestart met de proefboringen. Campus de helix was samen met 14 andere scholen uit Limburg en Antwerpen aanwezig bij de officiële inhuldiging van de boortoren. Deze STEM-scholen werken namelijk samen met experts van VITO aan de ontwikkeling van lespakketten over geothermie. Op campus de helix worden die lessen in de eerste plaats gegeven in de nieuwe richting STEM maar het is de bedoeling om ook in andere klassen gebruik te maken van de knowhow die we dankzij dit netwerk zullen opbouwen.

VITO op facebook

Lees meer...
 

CREA 2016 poster 1 CREA 2016 poster 2
Welke CREAtievelingen voelen zich geroepen om aan deze topactiviteit deel te nemen?
♦ CREA vindt plaats op 25 en 26 februari 2016.
♦ AUDITIEDAG is op 18 november 2015.
De leerlingen kunnen zich inschrijven voor de auditie op het secretariaat.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 59

Volwassenonderwijs

CVO

Online op dit moment

We hebben 13 gasten online