Openingsuren secretariaat

Rijksweg
maandag, dinsdag,
donderdag
16 tot 21 uur
woensdag 13 tot 21 uur
zaterdag en zondag 9 tot 12 uur
Kastanjelaan (Eisden)
maandag t/m vrijdag 9 tot 12 uur

Zoeken

smartschool_logo

Facebook

Scan de code en bewaar onze contactgegevens op je smartphone.

vcardcvo

Online op dit moment

We hebben 4 gasten online

Campusactiviteiten

Volgende vrije dagen

    wapenstilstand

woensdag 11 november 2015

    kerstvakantie

maandag 21 december 2015
t/m zondag 3 januari 2016

Wat cursisten zeggen

quote ... dat ik in de nabijheid mijn kennis van het Pools kon opfrissen en uitbreiden was een pluspunt ...
Myriam Mielnik
quote

... vol klaslokaal en een enthou-siaste lerares. “Lui è…, Lei è…, e tu chi sei …? Io sono…“ ...

Nicole De Smet
quote

... Het opleidingsniveau is inderdaad hoog en onze docent is kundig en professioneel

Peter Schrijen
... meer getuigenissen ...

Spaanse belangstelling voor QRIOS

 

Gedurende twee weken was de Spaanse Dolores Patiño te gast in het volwassenenonderwijs van QRIOS campus de helix in het kader van Erasmus+.

Dolores Patiño is docent Frans aan de Escola oficial de idiomas in Santiago de Compostella. Dit is een centrum voor volwassenenonderwijs om talen te leren. Zowel Qrios campus de helix als de Escola oficial de idiomas hebben een Europese Erasmus+ beurs ontvangen waardoor leerkrachten naar een ander land kunnen gaan om ervaring op te doen.
Dolores was in Maasmechelen om te observeren hoe in Qrios campus de helix taalcursussen worden gegeven. Vooraf had leraar Spaans Geert De Troyer een gedetailleerd en gevarieerd programma uitgewerkt. Ze ging in de lessen kijken hoe de collega’s de taalcursussen aanpakken. Dit heet job shadowing. Haar belangstelling ging vooral uit naar de Franse cursussen, maar ook in Italiaans en Nederlands tweede taal was ze geïnteresseerd. Met collega’s talen waren er overlegmomenten om didactische aspecten van het talenonderwijs te bespreken. Ze had interesse voor het systeem van instaptoetsen, niveautoetsen, permanente evaluatie en examens voor talen binnen het Europees Referentiekader voor Talen dat ook in hun instituut wordt toegepast. Zelf gaf ze in de Spaanse les een voordracht over Galicië met Santiago de Compostella als hoofdstad. Er was tijd om een bezoek te brengen aan steden en instellingen in de regio. Zo was ze te gast bij Het Huis van het Nederlands in Maasmechelen en in Alden Biesen waar ze informatie kreeg over de Europese projecten die er worden gecoördineerd en georganiseerd, o.a. het jaarlijkse Internationaal Vertelfestival.